De overgang gaat vanzelf over, toch?

De overgang, op het moment dat je erin zit, denk je dat het nooit over gaat. Maar toch op een dag merk je dat je je anders, beter voelt en dat de klachten je niet meer zo in de greep hebben. Je voelt je weer meer jezelf.

De overgang, het begin van het einde?

De overgang is echt niet het begin van het einde… het is een nieuw begin, een nieuw begin voor het 2e gedeelte van je leven.  Hoe zie jij dit? Hoe je daar zelf op een positieve manier een bijdrage aan kunt leveren lees je in deze blog. Eerst even wat wetenswaardigheden op een rijtje:

In het leven van de vrouw, nemen hormonen een belangrijke rol in. Ze gieren in verschillende periodes door ons lijf. Het begint in de pubertijd, de menstruatie komt op gang en ons lijf verandert, vervolgens hebben de hormonen ons in de greep rondom zwangerschap en bevalling en rondom de overgang gebeurt dat opnieuw.

Heb ik last van mijn hormonen?

De overgang staat voor het verliezen van de vruchtbaarheid. Hormonen mogen in die periode een nieuwe balans vinden. Dat gaat gepaard met veel klachten: opvliegers, nachtzweten, slecht slapen en wisselende stemmingen zijn er maar een paar. Daarnaast verandert je lichaam, meer vet op de buik en heupen en verliest de huid vaak aan elasticiteit. Als deze aspecten kunnen ervoor zorgen dat je je onzeker, oud en niet lekker in je vel voelt. Hoe is dat voor jou? 

Denk jij wel eens na over de periode na de overgang?

De overgang is een belangrijke periode die veel kracht in zich draagt. Het is bij uitstek een periode om voor jezelf de balans op te maken. Stel jezelf eens de volgende vragen:

Wat heb je tot nu toe gedaan in je leven?
Waar heb je wat laten liggen?
Heb je nog emotionele issues, die nog aandacht nodig hebben?
En wat wil je nog met het 2e gedeelte van je leven?
Wat zijn je wensen en dromen?
Waar word je echt gelukkig van?

Zoek daarin jouw balans, werk aan bewustwording van jezelf en richt de aandacht naar binnen. Doe dat alleen, of samen, praat erover, je staat niet alleen. Ga ook voor een nieuw begin…‘het leven als een wijze en ervaren vrouw’

Wil jij een keer van gedachten wisselen?

Kun je wel wat hulp gebruiken om voor jezelf de balans op te maken, neem dan gerust contact met me op. Het gemakkelijkste is dat je je aanmeldt voor een gratis menokuurconsult. Je bent van harte welkom! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *