Wat vrouwen zeggen – Stefanie

Mijn naam is Stefanie Terhürne, ik ben bijna 50 en was eigenlijk altijd content met mijn lijf. Mijn lijf en hoofd waren goed in balans en mijn gewicht eigenlijk zeer constant.

Ik kon ook alles eten en zat gewoon lekker en goed in mijn vel. Maar een jaar geleden begon hier verandering in te komen en voelde mijn lijf niet meer als dat lijf van mij.

Het reageerde anders op voeding, ik kreeg rondingen op plekken waar ik ze nooit had en ik voelde me heel erg opgeblazen en futloos. Daarnaast had ik last van nachtelijk zweten en was mijn slaapritme helemaal verstoord.

Wat was er met mijn lijf aan de hand en waarom voelde het niet meer als dat van mij? Mijn hoofd en lijf waren niet meer in balans want ik ging er ook heel veel over piekeren.

Wat gebeurt er met mijn lijf? Waarom voel ik me zo?

Moet ik gaan sporten of eet ik misschien teveel? Van nature ben ik eigenlijk een heel erg positief ingesteld iemand en hou ik niet van gezeur en gedram dus ik nam het allemaal ook niet al te serieus en het zou vanzelf wel weer overwaaien.

Toch had het best veel invloed om mijn dag én nachtritme en daar had ik toch meer last van dan dat ik eigenlijk toe wilde geven. Nu had ik de Menokuur van Judith al eens eerder voorbij zien komen maar ik had ook het weer naast me neergelegd want ik zat nog in de gedachte dat ik het allemaal wel over zou gaan.

Ruim 6 weken geleden besloot ik toch om vrijblijvend met Judith in gesprek te gaan om eens te bekijken of het toch eventueel iets voor mij zou kunnen zijn. Al bij het eerste gesprek voelde ik me bij Judith op mijn gemak en door haar kennis werden mij ook een heleboel dingen duidelijk. De herkenning en het idee dat er eigenlijk met vrij simpele stappen iets aan te doen is gaf voor mij de doorslag om de Menokuur te proberen.

Wat ging het goed en wat ging het snel!
Op zich hoefde ik niet veel kilo’s af te vallen want echt dik was ik eigenlijk niet maar ik was in 2 weken tijd al ruim 2 kilo kwijt en voelde me een stuk beter, sliep beter en kreeg langzamerhand weer mijn eigen lijf terug.

In het begin laat je veel dingen staan, die je later in de opbouwfase weer gaat eten en dan merk je dus ook heel goed waar je lichaam sterk op reageert. Dat geeft je weer de regie terug omdat je bewust gaat kiezen wat je wel en niet eet omdat je nu weet wat het met je lijf doet.

Na 2 weken was het voor mij al wel duidelijk dat ik niet heel veel kilo’s meer wilde afvallen want het ging echt snel maar ik heb de kuur wel afgerond omdat ik ook veel baat heb gehad bij de druppels en de capsules.

Mijn lichaam kwam meer in balans, mijn slaapritme was weer stabiel, ik kreeg weer meer energie en in totaal ben ik 27 cm kwijt geraakt. Dus niet alleen afgevallen in kilo’s maar dat opgeblazen gevoel is nu ook weg.

Het was super-easy te doen. Ik heb geen moment honger gehad of het gevoel gehad dat ik weinig mocht eten.

Je eet eigenlijk genoeg over de dag, alleen anders en de dingen die je zo gewend bent vervang je voor iets waar je lichaam beter op reageert. Maar met de begeleiding van Judith is dit heel goed te doen. Ze is open, no nonsens, lekker duidelijk in haar communicatie en ze snapt waar je doorheen gaat en dat is gewoon fijn. Je hoeft niks uit te leggen en je mag gewoon doen wat goed voelt voor jou. Zonder oordeel maar wél met goed advies.

Mijn hoofd en lijf zijn weer in balans, ik slaap weer beter en ik heb de regie over mijn lijf weer terug.
Ik ga binnenkort lekker in mijn vel en vol energie, mijn 50e verjaardag vieren! Je moet het zelf doen maar Judith super bedankt voor je support!!

P.S.: Wil jij ook met Menokuur aan de slag? Bestel dan hier.