Waar denk jij aan bij BBB?

Nee niet de bekende Billen, Buik en Benen. Wel Bloemkool, Broccoli en milde Beweging. Want wist je dat deze groenten een enorm positief effect hebben op je hormoon- huishouding? En milde Beweging elke dag ook?

Nog steeds een killerbody?

Al enkele jaren voltrekt zich bij mij een scala van de minder leuke side-effects van mijn leeftijd, die ik verder overigens heerlijk vind, inclusief het verliezen van mijn killerbody 😉 Waar ik mijn moeder en haar generatie behalve over een paar opvliegers en wat vermoeidheid, nooit heel veel heb gehoord over deze periode, zie en merk ik om mij heen dat de huidige generatie vrouwen er meer open over is, het ook meer deelt met elkaar. Daardoor kwam ik ook bij Judith terecht, via een dame die ook met succes haar menokuur-programma had gevolgd.

Herkenning is belangrijk

Na jaren met best vaak onderbroken nachten, hoofdpijnklachten die ik eerder niet had, een enorme gewichtstoename, pijnlijke gewrichten en gewoon een allesbehalve grappig afname van mijn energie en fitheid ging ik vol goede hoop op een maandagmiddag naar Judith. Samen namen we de lijst door van alle mogelijke overgangsgedoe waar je last van kunt hebben. Ja dat wel, die ook en neeeeeeee…. gelukkig dat niet. In mijn geval bijvoorbeeld geen opvliegers waar ik vriendinnen van mij van die leuke Japanse waaiers voor zie gebruiken, maar die me bepaald geen pretje lijken.We spraken over het verschil tussen de vorige generatie en nu. Toen mijn moeder in de overgang zat, waren mijn zusje en ik al lang het huis uit. De meeste vrouwen nu hebben pubers in huis. En dat is al een uitdaging op zich toch? Zonder dat je eigen interne systeem ineens je zorghormoon afbreekt en zorgt voor allerlei ongemakken, iets dat Judith mij, naast heel veel andere dingen, heeft uitgelegd. Alleen al begrijpen wat er allemaal gebeurd is erg verhelderend.

Zo simpel is het 🙂

Een week na mijn eerste gesprek bij Judith ben ik begonnen met de menokuur. Nu 2 maanden later voel ik me al een ander mens. Ik ben bijna 8 kilo afgevallen, slaap weer hele nachten, mijn hoofdpijn was na 2 weken weg, ik voel me weer fit en heb weer energie. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat ik nu weet wat wel en niet goed voor mij werkt qua voeding, beweging maar bijvoorbeeld ook alcohol (want een wijntje blijf ik best wel heeeeeel lekker vinden). Het grappig is dat ik na de kerst en de vakantie met alle lekkere etentjes/wijntjes, gewoon weer verlangde naar de andere manier van eten die ik mezelf inmiddels goed eigen heb gemaakt, inclusief de sloten thee, want ik merkte gewoon dat ik toch weer af en toe een onderbroken nacht had en me weer vermoeider voelde. Eenmaal weer terug in mijn routine was dit zo weer over.

Zelfcare 2.0

Door de gesprekken met Judith is er ook een betere balans tussen de zorg voor anderen en mezelf. Ik zet samen met die Bloemkool en Broccoli, lief zijn voor mezelf nu nog wat vaker op het menu.

Met dank aan een lieve vrouw en klant:-)

Sprankelende groet,

Judith

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *