Wil jij afvallen in de overgang?

Wil jij afvallen in de overgang? Dan herken je dit misschien wel. Je bent de 40 gepasseerd en daar waar het vroeger een peulenschil was om gewicht te verliezen, lijkt het nu bijna ondoenlijk. Tot voor kort deed je gewoon even 2 dagen een pas op de plaats en je was weer helemaal happy met je lijf. Tegenwoordig is dat andere koek. Je let voor je gevoel best op, er gaat echter niets af, er komt alleen maar bij. Je krijgt vetrolletjes daar waar je ze vroeger niet had en je huid wordt ook nog eens slapper.

Komen bij jou de kilo’s er ook spontaan aan?

Tja dat afvallen in de overgang is echt een ding! Deze week merkte ik dat nog weer in de praktijk. Een cliënt van me, een leuke sportieve en hippe vrouw van 44 jaar, was bij me en voelde zich diep ongelukkig. In de laatste 6 maanden was ze ineens 5 kilo aangekomen en wat ze ook deed, er kwam geen beweging in. Nu was het ook zo dat ze door de week echt haar best deed, maar in het weekend de touwtjes liet vieren…. En je begrijpt er gebeurde niets. Ze kreeg het niet meer voor elkaar, daar waar dat vroeger wel heel gemakkelijk lukte.

Vanaf ongeveer je 35e levensjaar beginnen je hormonen al meer te schommelen. Hormonen zijn boodschappers die een groot aantal processen aansturen. Tijdens de aanloop naar de menopauze wordt de balans ervan redelijk verstoort. Er wordt minder van bepaalde hormonen aangemaakt of de reactie op hormonen verandert. Daar waar normaal wel een reactie plaatsvindt is dat nu in één keer anders. Kortom de stofwisseling wordt verstoort en vet plakt gemakkelijker aan daar waar je het liever niet wilt hebben.

Wat kan er zoal gebeuren bij een verstoorde stofwisseling?

 • Je eetlust neemt toe
 • Jouw lichaam slaat meer overtollig vet op
 • Je voelt je minder fit en vitaal
 • Jouw algehele gezondheidsgevoel neemt af
 • Je krijgt meer vet (vaak op plaatsen waar je het juist niet wil)

Afvallen in de overgang gaat sneller als je hormonen in balans zijn.

Het is belangrijk om je hormonen weer in balans te brengen. Hieronder geef ik je een 9-tal tips daarvoor.

 1. Eet weinig suiker en verminder de inname van koolhydraten. Hierdoor herstel je je glucosehuishouding en vermijd je insulineresistentie.
 2. Eet voldoende eiwitten
 3. Eet veel kruisbloemige groenten. Denk hierbij aan brocolli, bloemkool, boerenkool, chinese kool, koolrabi, paksoi, radijs, spruit, waterkers, witte kool
 4. Eet gezonde vetten (omega 3)
 5. Vermijd koffie en alcohol
 6. Verminder het eten van rood vlees
 7. Beweeg voldoende
 8. Relax, lach en knuffel vaak
 9. Geef het de tijd

Heb jij behoefte aan ‘een stok achter de deur’?

Je weet waarschijnlijk wel dat het aanpassen van je gewoontepatronen niet zo eenvoudig is. Je bent immers al heel wat jaren op deze aarde, dus je kent het klappen van de zweep. Dit heeft echter ook een schaduwzijde. Je hebt in jouw leven ook gewoontepatronen ontwikkeld en die zijn zonder ‘een stok achter de deur’ niet zo gemakkelijk te doorbreken.

Herken je dat? Neem dus gerust vrijblijvend contact met me op en meld je aan voor een gratis MenokuurConsult.

Mocht je nog twijfelen of je al in de overgang zit, ontvang dan gratis de Menopauzechecklist.

Graag tot later:-)

Hartelijke groet,

Judith Bussink

 

P.S. Zit je nog niet in de overgang, maar wil je wel effectief afvallen? Bestel dan hier een BioHcg Afslankkuur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *