De overgang: Kans of Catastrofe?

Op 21 november jl. was het dan zover. Mijn eerste optreden tijdens het Life-Event van Menokuur. Ik zat er best mee in mijn maag. Durf ik dat wel? Stel je eens voor dat ik niet meer weet wat ik wil vertellen? Wat wil ik eigenlijk vertellen? Stel dat dat wat ik wil vertellen niet goed overkomt? Stel dat ik van de zenuwen een opvlieger of hartkloppingen krijg? Dan ga ik zeker goed af. Ben ik wel goed genoeg? Wat zal een ander er wel niet van vinden? Waarom doe ik dit allemaal? Waarom maak ik het mezelf zo lastig?

Allemaal hersenspinsels die ik verstandelijk kan verwerpen. Waarvan ik weet dat het geen zin heeft om ermee in m’n hoofd aan de haal te gaan. Allemaal dingen die ik ook tegen de cliënten in mijn praktijk vertel. En daarnaast daag ik mijn kinderen en iedereen in de omgeving uit om uit je comfortzone te stappen en te doen wat je eigenlijk niet durft. Dus ik vond dat ik zelf ook een ‘grote meid’ moest zijn en ervoor moest gaan.

Ik zorgde ervoor dat ik goed was voorbereid en wist hoe ik de avond in wilde delen. Maar ook niet te goed. Ik weet namelijk van mezelf dat als ik de woorden tot me laat komen en het  zo spontaan mogelijk houd, ik de beste versie van mezelf ben.

En wat vond ik het gaaf. En ik was ook helemaal niet zenuwachtig. Ging als een speer en er waren ontzettend lieve en eerlijke vrouwen in de zaal. Die zich openstelden en ervaringen met elkaar deelden. Die zich ‘in elkaar’ en in mijn verhaal herkenden. Die met een toolbox gevuld met informatie, tips en adviezen naar huis gingen.

De avond voelde als een warm bad en ik realiseerde me dat dit is wat ik moet doen. Voor alle vrouwen in Nederland, voor vrouwen in Europa en wellicht ooit nog daarbuiten. Maar ook voor onze dochters. Dat ik als ‘ervaren’ vrouw een rolmodel voor ze mag zijn. Dat zij straks ook zonder taboes door deze periode mogen gaan. Dat je mag dromen en dat je ze ook mag waarmaken. Dat je jouw boodschap aan de wereld mag laten zien. En als alle vrouwen dat doen, dat de wereld dan nog een stukje mooier wordt.

Ik weet nu ook. De tijd is er rijp voor. Menokuur staat als een huis en nu is zichtbaar worden de grootste opdracht. Het uitrollen van dit mooie concept in Nederland.

Toen ik volop in de overgang zat en in mijn praktijk veel vrouwen van mijn eigen leeftijd zag, viel mij op dat iedere vrouw op haar eigen wijze dealt met het ouder worden. Met de verandering van hormonen. De één krijgt last van opvliegers, de ander last van slapeloosheid of heeft juist behoefte aan een middagdutje. Weer een ander heeft veel last van nachtzweten, of heeft een kort lontje, komt kilo’s aan of heeft last van droge slijmvliezen. Ook zag ik veel vrouwen die emotioneel in een rollercoaster zaten of het moeilijk vonden om afscheid te nemen van ‘de jonge, vruchtbare vrouw’ in zichzelf.

Er ontstond bij mij steeds meer het idee dat deze periode een kans is. Een kans omdat de klachten je uitnodigen om met jezelf aan de slag te gaan. Je kunt de overgang immers niet ontlopen, niet wegduwen, ook al wordt is ze misschien niet erg sexy. Het is simpelweg een periode die erbij hoort en waarom zul je deze dan niet verwelkomen. De lessen die eruit voortkomen ervaren, je dromen, doelen opnieuw vaststellen en de piketpaaltjes opnieuw plaatsen om vervolgens nog meer als jezelf verder te leven. En dat delen met andere vrouwen. Het taboe doorbreken, te leren van en met elkaar.

Zo heb ik Menokuur ontwikkeld. Menokuur staat voor een nieuw begin,. Het begin van een positieve boost. Menokuur zorgt ervoor dat je een knip gaat zetten. Je kiest voor jezelf. En dat doe je met voeding en supplementen.  Je overgangsklachten verminderen of verdwijnen. Je raakt overtollige kilo’s kwijt. Je ervaart meer energie en zit daardoor beter in je vel. Van daaruit ga je verder met het onder de loep nemen van je patronen, je leert ze herkennen en erkennen. Je verandert je mindset. Je werkt op alle fronten aan een nieuwe jij.

Ben jij klaar voor een nieuwe start?

Om een knip zetten en écht voor jezelf kiezen is moed nodig. Als jij de moed hebt om de eerste stap te zetten, dan help ik jou graag verder. Je kunt dit doen door je aan te melden voor een gratis MenokuurConsult.

Ik zie er naar uit om je te ont-moeten:-)

Hartelijke groet,

Judith Bussink

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *